Zing, dans én acteer!

OVER STUDIO65 VOCAAL THEATER

Studio65 Vocaal Theater is een amateur theater- en zanggezelschap uit Enschede. Studio65 Vocaal Theater is opgericht op 10 juni 1965 als opera-en operettevereniging onder de naam Studio ’65 door Rinus Luttikhuis. Later werd het repertoire uitgebreid met musicals en volgde de toevoeging Vocaal Theater.

Studio65 VocaalTheater heeft als doel opera-, operette- en musicaloptredens binnen de regio Twente en daarbuiten te verzorgen, welke boven het gemiddelde amateurniveau liggen. De leeftijd van de leden varieert tussen 15 t/m 75 jaar en hebben affiniteit met dans, zang en/of toneel. Het plezier, de uitdaging en verbondenheid zijn de belangrijkste uitgangspunten voor de leden om zich met gedrevenheid in te zetten voor Studio65 VocaalTheater.

Ieder jaar brengt Studio65 VocaalTheater een concert, musical of anderszins theaterproductie in een regionale schouwburg of concertzaal. Grootschalig aangepakte producties worden afgewisseld met concerten. Sinds 2000 bracht Studio65 VocaalTheater o.a. The Pajama Game, Kiss me, Kate!, A Night at the Opera, Titanic – de Musical, Christmas Night of the Proms, Het Wonder van de Oude Markt, Jesus Christ Superstar, Drie Musketiers, Cinderella en Ciske de Rat..
Een aanzienlijk aandeel, in de goede reputatie van Studio65 VocaalTheater, heeft het “Hoogtepunten uit Jesus Christ Superstar”, dat ruim 45 jaar bestaat. Jaarlijks, in de weken voor pasen, brengt Studio65 VocaalTheater een selectie uit deze musical in regionale kerken. De muziek, de sobere omlijsting en sfeervolle belichting worden afgewisseld met overdenkingen die de vele bezoekers weten te raken.